Tinggalkan VPN Gratisan, Yuk Pindah ke IVACY VPN dengan Promo Black Friday

 Jumlah kandungan dan laman web yang disekat di internet membuatkan pengguna internet di Indonesia cukup gusar. Atas sebab ini, pelbagai perkhidmatan VPN telah muncul untuk membuka tapak yang disekat. Contohnya untuk membuka Vimeo atau Reddit yang disekat oleh kerajaan.

VPN juga berguna untuk pengguna mengakses kandungan yang khusus untuk negara tertentu. Contohnya, perkhidmatan penstriman HBO Max, contohnya, tidak tersedia di Indonesia. Di Indonesia, yang baharu tersedia ialah HBO Go. Contoh lain ialah akses kepada beberapa perpustakaan filem di Netflix yang hanya boleh ditonton di negara tertentu.

Malangnya, penggunaan VPN di Indonesia masih digunakan sahaja. Kebanyakan pengguna masih tidak mengetahui tentang risiko menggunakan VPN, terutamanya VPN percuma. Sudah tentu yang terbaik adalah memilih perkhidmatan VPN berbayar. Cuma harganya dikira mahal.

Namun, jangan risau, terdapat perkhidmatan VPN premium yang mempunyai keselamatan data yang baik dan murah. Malah, harganya boleh lebih berpatutan daripada langganan perkhidmatan penstriman terkenal.

Apakah yang anda maksudkan dengan VPN? Jawapannya ialah Ivacy VPN.

Apakah Ivacy VPN? Untuk menjawabnya, lihat perbincangan berikut dengan terlebih dahulu mengenali VPN.

Mengenai IVACY VPN

VPN itu sendiri bermaksud "Rangkaian Peribadi Maya" yang boleh menyulitkan trafik internet anda dan menyamarkan identiti dalam talian anda apabila menggunakan rangkaian awam. Ini menyukarkan pihak ketiga untuk menjejaki aktiviti anda dalam talian, terutamanya jika mereka mahu mencuri data anda.

Oleh kerana ia mempunyai fungsi menutup lokasi akses, VPN ialah penyelesaian yang berguna untuk ramai orang, malah anda, untuk mengakses tapak yang disekat. Lebih-lebih lagi, banyak penyedia VPN mendakwa boleh mengakses tapak yang disekat dengan cepat dan mudah.

Kehadiran VPN memang menyediakan penyelesaian, tetapi juga memberikan masalah baharu. Ramai orang memerlukan VPN, jadi ia adalah satu kelemahan untuk penyedia VPN yang tidak bertanggungjawab. Mereka menyediakan VPN sebaliknya mengambil kesempatan daripada ini untuk menjejaki pengguna. Sudah tentu ini seperti buah simalakama.

Kebanyakan perkhidmatan VPN ini tersedia secara percuma. Kerana ia percuma, ramai orang menyukainya, walaupun VPN percuma mempunyai risiko yang tinggi.

Menggunakan perkhidmatan VPN percuma berisiko seperti berikut:

  1. Serangan seperti virus pada peranti yang digunakan
  2. Aktiviti internet yang dipantau
  3. Data pengguna dan alamat IP yang bocor
  4. Perlahankan rangkaian internet, dan sebagainya

Oleh itu, penggunaan VPN percuma harus menyedari risiko oleh anda sebagai pengguna sendiri. Kerana yang percuma tidak selalunya baik. Lalu, apakah penyelesaiannya? Yang paling mudah ialah menggunakan perkhidmatan VPN berbayar. Contohnya ialah VPN Ivacy yang disebutkan sebelum ini.

IVACY VPN dan Kelebihannya

Terdapat begitu banyak perkhidmatan VPN premium untuk ditemui. Walau bagaimanapun, VPN memberikan pelbagai kelebihan yang menjadikan mereka berbaloi untuk dipilih. Malah, ia sangat disyorkan untuk anda pengguna VPN percuma. Berikut ialah pelbagai kelebihan Ivacy VPN.

1. Sistem Keselamatan yang Baik

Ivacy VPN ialah perkhidmatan VPN yang telah wujud sejak sekian lama, tepatnya sejak tahun 2007. Pejabat perkhidmatan VPN beribu pejabat di Singapura. Pada 2019, Ivacy VPN telah dianugerahkan pemenang Anugerah ProPrivacy daripada ProPrivacy.com

Daripada anugerah ini, jelas bahawa Ivacy VPN sememangnya memberi tumpuan kepada melindungi data pengguna, alias bukan sekadar menawarkan perkhidmatan VPN. Mereka sangat menumpukan pada menyediakan perlindungan data. Ini terbukti dengan kehadiran lapisan keselamatan tambahan dalam bentuk penyulitan AES 256-bit gred tentera.

Dengan ciri ini, Ivacy VPN menjamin bahawa interaksi atau komunikasi pengguna menggunakan Ivacy VPN disulitkan sepenuhnya. Anda sebagai pengguna tidak akan bimbang tentang kes kecurian data. Malah, Ivacy VPN mendakwa, jika penggodam menceroboh rangkaian mereka, penggodam tidak dapat memahami komunikasi data yang sedang berlaku.

Selain itu, Ivacy VPN menjamin bahawa data yang dilakukan semasa internet tidak akan disimpan dan tidak dijual kepada sesiapa. Data peribadi anda dijamin selamat, malah termasuk kata laluan dan nama pengguna yang anda taip dan simpan semasa menggunakan rangkaian Ivacy VPN.

Oleh sebab itu, Ivacy VPN sangat tertumpu pada privasi data penggunanya. Malah, mereka mempunyai perlindungan jika terdapat serangan malware atau DDos pada peranti yang mereka gunakan. Malware ini biasanya akan menyerang peranti anda tanpa anda sedari. Oleh itu perlindungan daripada serangan malware sangat diperlukan.

2. Log masuk berbilang

Pada zaman sekarang, capaian internet bukan sahaja dari satu peranti. Oleh itu, Ivacy VPN memahami tabiat ini melalui 10 ciri berbilang log masuknya. Ringkasnya, ciri ini membolehkan anda sebagai pengguna VPN Ivacy menggunakan VPN melalui pelbagai peranti seperti komputer riba, telefon pintar, TV Pintar dan lain-lain.

Terima kasih kepada ciri ini, anda boleh menggunakan Ivacy VPN secara serentak pada sehingga 10 peranti. Ini bermakna, anda boleh menggunakan Ivacy VPN pada pelbagai peranti (cth 3 telefon pintar, 1 tablet, 2 TV Pintar, 1 komputer riba, 1 PC Desktop dan 1 penghala).

3. Sokongan Pelayan Berbilang

Ivacy VPN ialah pilihan VPN yang baik kerana ia mempunyai banyak pelayan yang tersebar di pelbagai negara di dunia. Ivacy VPN mendakwa bahawa mereka mempunyai lebih daripada 3500 pelayan di lebih seratus lokasi berbeza di dunia.

Pelayan yang banyak dan tersebar akan membantu penggunanya dalam dua cara. Pertama, akses kepada kandungan yang terhad di dalam negara dan kedua, akses internet apabila tiada di negara tempat tinggal.

Contoh pertama ialah kemudahan mengakses kandungan di Netflix yang menyediakan filem tertentu untuk negara tertentu. Siapa tahu, sebagai contoh, anda ingin menikmati kandungan filem yang hanya dibuka untuk Amerika, contohnya Hulu, BBC iPlayer, HBO Max dan Peacock TV

Ini juga menunjukkan kemudahan pengguna VPN Ivacy boleh menikmati atau membuka tapak yang disekat di negara kediaman mereka.

Contoh kedua ialah apabila anda tidak berada di negara tempat tinggal anda. Anda pergi ke luar negara, kemudian anda ingin menonton kandungan daripada perkhidmatan penstriman tempatan di Indonesia. Sudah tentu dengan Ivacy VPN, anda boleh menikmati kandungan tanpa memikirkan ke mana anda pergi.

Ini memastikan bahawa anda mempunyai pelbagai jenis perpustakaan global yang anda gunakan dan memberi anda keupayaan untuk bertukar antara beberapa pelayan berbeza untuk keselamatan yang lebih baik. Jika anda peminat penstriman, lebih banyak pelayan di lebih banyak negara bermakna anda boleh menyahsekat tapak web, menstrim

4. Perkhidmatan 24 Jam

Tidak banyak perkhidmatan VPN menyediakan perkhidmatan selepas jualan yang baik. Ivacy VPN bukan salah satu daripadanya. Perkhidmatan VPN ini sebenarnya memberikan sokongan yang baik untuk penggunanya. Mereka mempunyai perkhidmatan sembang yang dibuka 24 jam 7 hari. Ia sentiasa tersedia jika terdapat masalah menggunakan Ivacy VPN.

5. Harga Berpatutan dan Jaminan Wang Dikembalikan

Sebab mengapa Ivacy VPN sesuai untuk anda yang biasanya menggunakan VPN percuma adalah kerana harga yang ditawarkan oleh Ivacy VPN boleh dikatakan berpatutan. Malah, berbanding VPN berbayar lain, Ivacy VPN agak murah. Ivacy VPN menawarkan pelan bulanan dan tahunan masing-masing untuk $9.95 dan $3.50 sebulan.

Walau bagaimanapun, Ivacy VPN menawarkan promo Jumaat aka Black Friday, iaitu diskaun sehingga 90 peratus. Dengan diskaun ini, anda boleh melanggan Ivacy VPN dengan harga $0.99 sebulan atau sekitar Rp 14 ribu sahaja. Untuk mendapatkan promo ini, sila layari tapak Ivacy VPN dengan mengklik pautan ini.

Selain daripada harga yang berpatutan, Ivacy VPN juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Jaminan ini terpakai sekiranya pelanggan berubah fikiran untuk tidak melanggan.Pelanggan tidak akan mengalami sebarang kerugian. Agak menarik bukan?

Daripada pelbagai kelebihan yang ditawarkan, Ivacy VPN jelas menawarkan perkhidmatan VPN premium yang sangat mesra poket. Dengan promosi yang tersedia pada masa ini, anda boleh menikmati perkhidmatan VPN yang melindungi privasi anda pada harga yang setara dengan satu cawan kopi moden.

Belum ada Komentar untuk "Tinggalkan VPN Gratisan, Yuk Pindah ke IVACY VPN dengan Promo Black Friday"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel