Donwload Aplikasi Pengukuran Suhu yang Disarankan untuk Antisipasi COVID-19

 Kini anda tidak perlu risau lagi kerana ada aplikasi rakaman suhu badan yang bisa donwload melalui Google Play Store dan Apple Store. Ini dapat dilakukan untuk mengantisipasi adanya gejala demam ringan yang timbul disebabkan oleh gejala klinikal virus COVID-19 korona. Berikut adalah beberapa aplikasi rakaman suhu badan yang boleh dimuat turun melalui Google Play Store dan Apple Store:1. Fever Tracker 

Aplikasi ini tidak hanya dapat digunakan sebagai pengukur suhu badan, tetapi Anda juga dapat menggunakan aplikasi ini untuk mencatat dos ubat yang diberikan.

Aplikasi ini adalah aplikasi yang dikembangkan oleh doktor dan menyokong pengguna untuk digunakan bersama dengan ahli keluarga. Selain itu, aplikasi ini juga menyokong pengukuran suhu dalam unit Celsius dan Fahrenhait.

2. Thermo - Smart Fever Management

Aplikasi Thermo - Smart Fever Management dapat menyegerakkan pembacaan suhu badan bagi setiap pengguna melalui WiFi atau Bluetooth. Selepas itu, setiap pengguna dapat melihat sejarah lengkap suhu tubuhnya melalui garis masa mereka. Selain itu, aplikasi ini juga mendukung fitur informasi tambahan seperti gejala yang dirasakan dan ubat-ubatan yang telah dimakan.

Anda boleh menuliskan simptom dan ubat-ubatan yang telah dimakan dan kemudian disampaikan kepada doktor semasa melakukan pemeriksaan. Sementara itu, anda juga boleh memasukkan foto keadaan anda seperti ada ruam atau gatal.

Aplikasi Thermo juga menyediakan fitur peringatan untuk Anda mengukur suhu pada jam-jam tertentu dan fitur suhu manual untuk memasukkan data pembacaan suhu melalui pemeriksaan manual. Sekiranya anda mencatat bacaan suhu tinggi, Thermo dapat membantu anda menilai tahap keparahan demam anda.

3. iCelcius

Dengan aplikasi ini, pengguna dapat menggunakan telefon bimbit mereka untuk menjadi termometer digital. Walau bagaimanapun, anda memerlukan perkakasan yang berasingan dari www.icelcius.com untuk mengendalikan aplikasi pengukuran suhu.

Sementara itu, aplikasi ini dapat berfungsi dalam mod demo jika tidak ada probe yang disambungkan. iCelcius serasi dengan prob Bluetooth tanpa wayar (Wi-Fi) dan iCelsius. Aplikasi ini mempunyai pelbagai ciri seperti membaca suhu, membuat grafik dan menetapkan peringatan waktu.

4. Vicks SmartTemp Thermometer

Aplikasi Vicks SmartTemp Thermometer mudah digunakan untuk mengetahui, mengesan suhu, dan menguruskan sejarah perubatan untuk seisi keluarga. Dengan aplikasi ini, anda dapat membuat profil individu untuk setiap ahli keluarga dengan mencatat suhu, masa dan lokasi untuk setiap pengukuran secara automatik.

Skrin aplikasi berubah dari hijau ke kuning atau merah bergantung pada bacaannya. Sebaliknya, aplikasi ini memudahkan anda mengatur suhu dan mengesan ubat yang dimakan. Anda dapat melihat sejarah rakaman suhu pada grafik dan menambahkan nota untuk merakam gejala, ubat-ubatan, dan sebagainya. Selain itu, anda boleh menghantar hasilnya ke e-mel ahli keluarga atau doktor peribadi.

Belum ada Komentar untuk "Donwload Aplikasi Pengukuran Suhu yang Disarankan untuk Antisipasi COVID-19"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel