Donwload 5 Aplikasi Smartphone Favorit Artis Korea

   Apakah anda pernah penasaran apabila melihat gambar selebriti Kpop yang kelihatan hebat dan estetik, maka anda ingin tahu mengenai aplikasi apa yang mereka gunakan? Anda pasti pernah berusaha mencari aplikasi dan mendowloadnya. Berikut adalah aplikasi smartphone yang paling banyak digunakan oleh selebriti KPop, lelaki,maupun perempuan kebanyakannya menyukai aplikasi yang berbau seperti penyuntingan foto dan video. 
1.Snow

Sekarang, jika aplikasi yang satu ini hampir mirip dengan Snapchat, hanya dalam aplikasi ini penapis & pelekat semakin banyak. Anda boleh mengambil gambar dan video dengan penambahan penapis analog. Anda akan sering melihat artis Korea ini mengunggah gambar / video dengan penambahan penapis & pelekat yang comel dan unik di Instagram.

2.Kirakira+

Aplikasi ini sudah ada sejak tahun 2015, tetapi mulai berkembang ketika ada minggu fesyen di London dan New York, namanya Kirakira +. Ramai peminat fesyen menyiarkan gambar menggunakan aplikasi berkilau ini. Selebriti Korea juga tidak mahu ketinggalan zaman dengan mencuba aplikasi yang satu ini.


3.Snapchat

Sebenarnya, aplikasi ini cukup popular di kalangan artis Korea. Bermula dari Jessica, Lee Hi, Amber hingga Jay Park. Snapchat itu sendiri adalah aplikasi di mana anda dapat mengambil foto, merakam video, menambahkan teks dan lukisan, kemudian mengirimnya ke senarai penerima yang ditentukan oleh pengguna. Foto dan video yang dikirimkan oleh pengguna ini disebut "Snaps". Adakah anda pernah menggunakannya?

4.Filem Analog Paris

Aplikasi penyuntingan foto ini memberikan kesan cerah tetapi semula jadi pada foto anda. Idol KPop sering menggunakan aplikasi ini untuk memberi penapis pseudo pink pada foto mereka. Sayangnya, aplikasi berbayar ini hanya tersedia di iOS dan tidak boleh dimuat turun melalui Play Store.

5.Aplikasi Kwai

Aplikasi video yang menyediakan penapis yang comel dan menggemaskan, ditambah dengan muzik atau kesan dubbing yang tidak kurang menarik. Jadi, kita boleh memilih untuk menjuluki dialog yang popular (sama ada filem, sinetron, atau pernyataan selebriti) yang disediakan oleh aplikasi ini. Ada juga lagu yang membuat video kami memiliki musik latar yang keren. Pilihan dubbing dan lagu juga berbeza dari dalam dan luar negara. Sekiranya anda boleh katakan, gabungan Dubmash dan Snow.

Suzy Bae, Girls 'Generation's Yoona, BLACKPINK's Ji Soo, Red Velvet's Joy, dan banyak lagi bintang K-Pop yang lain mempamerkan kemahiran lakonannya dan juga menjuluki.

Belum ada Komentar untuk "Donwload 5 Aplikasi Smartphone Favorit Artis Korea"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel